Ingers Alternativ Logo

MENY

Horstmann-tekniken

händer i svartvitt foto

Horstmann-tekniken har utvecklats under mitten av 1990-talet av naturterapeuten Trish Trowbridge från Australien. Horstmann var hennes flicknamn. Hon hade en nära döden-upplevelse 1991, och efter detta blev hon mycket intuitiv. Horstmann-tekniken är registrerat varunamn sedan 1996, då Trish började lära ut sin teknik. Trish säger att det är: ”A life changing process.”

Grundtanken är att gamla trauman och negativa upplevelser lagras i kroppens cellminne och orsakar blockeringar, främst i höftpartiet, axlar och fötter. Dessa energiblockeringar kan bli grogrund för smärttillstånd och sjukdom, genom t ex en onaturlig kroppshållning, biokemisk obalans, beteende-störningar och disharmoni i kroppens subtila energisystem. Genom att frigöra blockeringar får kroppen en möjlighet att läka sig själv.

Resultatet blir större rörlighet, mindre smärta, nya tankemönster och ett bättre humör. Det är viktigt att komma ihåg att dessa behandlingar arbetar på flera plan, inte endast med det fysiska utan i lika hög grad med det mentala och känslomässiga.

Det finns 4 olika behandlingar för att lösa upp spänningar i kroppen: Arm & Shoulder Release, Ileo-Sacral Release, Foot Release och Self Sabotage Release.

Behandlingarna går till så att terapeuten tänjer klientens ben, armar eller fötter, samtidigt som terapeuten trycker på vissa energipunkter. Klienten ligger antingen på rygg eller mage med kläderna på. För Ileo Sacral Release och Self Sabotage Release behövs tights eller andra mjuka byxor.

Ileo Sacral Release (ISR): ”bäcken-frigörelse”; Den här behandlingen är basen i Horstmann-tekniken. Passar för dig med artros i höft och knä eller problem i ländrygg eller korsrygg. När de gamla energi­blockeringarna löses upp, tar energin fart i kroppen.

Arm- & Shoulder Release (ASR): ”arm- & skulder-frigörelse”; Bra vid musarm, frusen skuldra, tennis­armbåge och andra skulder/nack/arm-problem. I axelpartiet lagras också mycket stress, som frigörs, och man känner sig verkligen mycket avslappad efter en Arm & Shoulder Release.

Foot Release (FR): Terapeuten arbetar med foten, fotleden och knäleden, men även ryggen påverkas genom meridianer och nervsystemet. Den används ofta tillsammans med ISR och ASR. Om du har svullna underben är detta en bra variant för dig.

Self Sabotage Release: Detta var från början en ischiasbehandling, men Trish Trowbridge erfor att den också hade en annan verkan, nämligen att påverka själv­saboterande beteende. Ett själv­saboterande beteende som är ganska vanligt är att inte kunna säga nej när man borde. En behandling som förändrar tankemönster, stärker självkänslan och självförtroendet.

Du kan få ytterligare behandlingar inom Horstmann-tekniken som syftar till rening på energiplanet.

Aura Drain som är en rensning av auran från gammal förtätad energi (Aura: energilagren runt din fysiska kropp). Behandlingen ger djup avslappning, och du får också ett tillskott av energi för ytterligare rening.

Genetic Self Sabotage Release som verkar ännu djupare än self sabotage release.

Karma Release som verkar oberoende av tid. Effektiv vid problem som härstammar från tidigare upplevelser och vid relationsproblem förälder – barn. (Behandlingstid ca 2 tim.)

Behandlingarna Genetic Sabotage Release, Karmic Release, är bara möjliga att göra efter omfattande förberedelse främst genom en serie av Ileosacral Release.

I Horstmann-tekniken är terapeuten en katalysator. Behandlingsresultat kan fås både direkt vid behandling och efter ett par dagar. Behandlingstid (utom karma-frigörelse): ca 50 min.

Det bästa sättet att se vad Horstmann-tekniken är, är att prova några behandlingar. Då kan du själv se vad Horstmann-tekniken kan göra för dig! Det går också bra att prova en kort behandling på 30 min, men då kan du bara få Arm-Shoulder Release, Ileo Sacral Release eller Foot Release.

Horstmanntekniken är inte lämplig om du är gravid eller har en akut skada som t ex diskbråck.

Två av mina tidigare klienter, blev så inspirerade av Horstmann-tekniken, att de har gått utbildning till Horstmann-terapeuter. En av dem har flyttat till Östergötland, men en är kvar i Stockholm. Och Kristina har börjat i liten skala, så nu är jag inte helt ensam om Horstmann-tekniken i Stockholm. Det är så roligt med en kollega i närheten.

Läs mer om Horstmanntekniken på: www.horstmann.fi/sv.

Är du intresserad av andra behandlingar?