Ingers Alternativ Logo

MENY

Katarina, 25 år, studerande

Katarina studerar på högskola. Skolarbetet är krävande och Katarinas migrän, som hon haft sedan tonåren, har blivit värre. Hon får migrän minst en gång i månaden, och är utslagen i 3 dagar. Katarina har beslutat prova zonterapi för att se om det kan få hennes migrän att minska eller försvinna. Hon får ett migränanfall efter första gången, vilket kan hända. Men vi fortsätter zonterapin, och migränen blir mycket lindrigare och kommer inte lika ofta. Katarina får också livsstilsråd av Inger.

Linda, 33 år, jurist

Linda har arbetat i ungefär 4 år. Det är hög arbetstakt, och höga förväntningar på arbetsplatsen. Linda känner sig stressad, och till helgerna har hon börjat få huvudvärk. Hon tränar regelbundet och äter bra. Linda vill ha hjälp med huvudvärken som förstör hennes återhämtningstid. Linda får zonterapi under en längre tid. Hon får också råd om avslappningsövningar och en del eteriska oljor som kan vara av nytta för henne. Hon känner att hon åter får kontroll över sin situation.

Lena, 40 år, administratör

Lena har under en längre tid haft ont i magen. Hon har varit till läkare och är utredd för att finna orsaken till smärtorna. Enligt utredningen kan man inte hitta något som förklarar Lenas problem. Lena vill inte berätta vad som är problemet när hon kommer för att prova zonterapi. Efter första behandlingen berättar jag vilka zoner som hon haft ömhet i: Mage och tarmar. Då bestämmer hon sig för att gå 10 zonterapi-behandlingar. Vid behandlingsseriens slut har hon inga smärtor kvar.

Kalle, 55 år, IT-branschen

Kalle har ont i ryggen. Han har ett stillasittande kontorsarbete. Redan efter 2 Horstmann-behandlingar känner han sig mycket bättre. Han kommer tillbaka lite då och då för att underhålla rörlighet i ryggen, så han inte får tillbaka ryggproblemen.

Helena, 63 år, tandläkare

Helena vill ha hjälp med smärtor i höger axel som håller henne vaken under nätterna. Hon ville prova aromaterapi. Effekten av de första behandlingarna var framför allt psykisk. Hon kände sig mycket lugnare, trots att hon hjälpte till med barnbarn. Hon fortsatte att komma på aromaterapi. Axeln blev bättre och bättre. Hon kunde sova utan att vakna av smärta.

Britta, 70 år, pensionär

Britta har artros i flera leder, framför allt knän och höfter. Det är inte så allvarligt att man behöver operera lederna, men de smärtar och gör ont vid rörelse. Eftersom hon har en liten hund, vill hon hålla sig rörlig så att hon kan fortsätta att gå på promenad med hunden. Britta vill ha hjälp med smärtorna i lederna. Vi gör en kombination av olika terapier; Horstmann-tekniken och Zonterapi. Britta får också råd om mat och kosttillskott som är bra vid ledvärk. Efter ung 4 behandlingar, känner Britta mindre av smärtan, och hon känner sig också gladare.