Ingers Alternativ Logo

MENY

Integritets-
policy

I maj 2018 började GDPR, den nya europeiska datalagen att gälla. Den ersätter den gamla personuppgiftslagen, PUL.

Mina kunder finns i mitt kundregister. Jag har följande uppgifter: namn, födelsedatum, (inte personnummer), adress, telefon, ibland mailadress och journalanteckningar. Dessa uppgifter behövs för att jag ska kunna följa bokföringslagen, skattemyndighetens föreskrifter och försäkringsavtalslagen.

Jag använder uppgifterna för att kunna kontakta dig om det behövs, och mitt kundregister finns i tryggt förvar hos mig. Jag har förutom journalerna, en kundlista med namn, adress, telefon, mail-adress. Mail till eller från kunder kan finnas i Outlook, Inkorg och Skickat.

Kunders namn, telefon och ibland mailadress finns också hos Bokadirekt, som är mitt bokningssystem på nätet. Bokadirekt har också vidtagit åtgärder för att följa GDPR.

Eftersom du kan betala med kort och swish när du kommer på kurs, behandling, eller köper något av mig, har banken och Verifone dina betalnings-uppgifter.

Har du köpt skoinlägg av mig, så har också Podiart (f d Pedikom) de uppgifter som du lämnat.

Rensning av uppgifter:
Jag tar bort alla dina uppgifter om du inte varit hos mig på 10 år;
Jag tar bort alla uppgifter ur bokadirekt.se om du inte varit hos mig på 3 år;
De som frågar om mina behandlingar, kurser eller skoinlägg tar jag bort inom 6 månader, om de inte blir min kund som resultat av förfrågan;
Jag rensar i Outlook var 6:e månad, och tar bort mail som inte längre är relevanta.

Från webbsidan samlas bara uppgifter in, om du skickar ett meddelande till mig via kontakt-formuläret. Detta behandlas på samma sätt som om du skickat ett mail eller ringt mig. Blir du inte kund, rensar jag bort dina uppgifter efter 6 månader. Blir du inte min kund, kan du be mig ta bort dina personuppgifter innan 6 månader gått. Skicka ett mail till mig med din begäran.

Personuppgifter delas inte med tredje part, utom till dem som är personuppgiftsbiträden/ underbiträden till Ingers Alternativ.

Inger Kristensson är medlem av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, och följer deras rekommendationer.