Ingers Alternativ Logo

MENY

Regndropps-tekniken

Regndroppe på ett blad

Regndroppstekniken är en form av aromaterapi. Aromaterapi använder sig av eteriska oljor, som utvinns ur växter.

Regndroppsteknik, regndroppsmassage, regndroppsbehandling eller Raindrop Technique. Kärt barn har många namn. Det är en underbar form av medicinsk aromaterapi. Den är mycket effektiv mot rygg- och nackproblem, genom kraften i de terapeutiska eteriska oljorna. Behandlingen utformades av Gary Young för att behandla skolios och andra ryggbesvär.

Regndroppstekniken är en mycket lätt massage med eteriska oljor på fötter, rygg och nacke. Genom att på rätt sätt massera in eteriska oljor som är virusdödande, antibakteriella och antiinflammatoriska kan man hjälpa kroppen att korrigera förskjutningar i ryggraden.

De eteriska oljorna har också en stärkande effekt på immunförsvaret och påverkar känslocentrum i hjärnan via doftsinnet. På så sätt kan regndroppstekniken också avhjälpa oro och stress och åstadkomma känslomässig läkning.

Nio eteriska oljor appliceras på fötter och rygg varvid hela kroppen behandlas. På ryggen droppas de som regndroppar och stryks ut med en massageteknik hämtad från en av Lakotaindianernas healingmetoder. Som avslutning ligger klienten med en varm handduk på ryggen, vilket ökar behandlingens effekt.

De eteriska oljor som används i regndroppsmassagen är: Oregano, Timjan, Basilika, Cypress, Wintergröna, Mejram, Aroma Seiz (oljeblanding), Pepparmynta och Valor (oljeblandning).

Oljorna är ekologiska och varsamt framställda för att bevara läkeväxternas naturligt verksamma beståndsdelar. Gary Young använde en stor del av sitt liv att forska om eteriska oljors läkande kraft. Han grundade företaget Young Living för att själv kunna få fram så rena eteriska oljor att de har terapeutisk kvalitet. Young Living har många egna gårdar och använder sig också av kontraktsodling. Genom att ha kontroll på odlingarna, från frö till en förseglad oljeflaska, kan man garantera en mycket hög kvalitet på de eteriska oljorna. Därför använder jag bara Young Livings oljor.

Man kan få regndroppsmassage en gång i veckan. Har man haft ryggproblem länge, kan det vara bra att börja med tre gånger på tio dagar, och sedan fortsätta med en gång i veckan tills besvären lättar.

Jag minns en klient som hade långvariga problem med höger axelled. Det var en skada hon fått genom arbetet. Hon hade svårt att sova på nätterna p g a smärtor. Hon blev förtjust i regndroppsmassagen, och kom 8 ggr, ca 1 gång i veckan. Hon blev sakta bättre i arm och axel, men det hon tyckte bäst om med den här tekniken, var att hon blivit gladare och mer harmonisk under tiden.

Jag är utbildad av Olof Liljeström, Göteborgs Massageskola.

Är du intresserad av andra behandlingar?